Untitled 1

  Η Κάτια Καλλιτσουνάκη είναι απόφοιτος του Αρσακείου Ψυχικού,πτυχιούχος της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών (Γαλλικό Τμήμα), και έχει σπουδάσει υποχρεωτικά θεωρητικά στο Κλασσικό Ωδείο Χολαργού.
Από το 1984 μέχρι σήμερα έχει γράψει σενάρια για επιστημονικά και πολιτιστικά ντοκυμανταίρ της ΕΡΤ των οποίων είχε και τη μουσική επιμέλεια,και έχει επιμεληθεί μουσικά όλα τα ντοκυμανταίρ των εκθέσεων του Μουσείου Μοντέρνας Τέχνης του Ιδρύματος Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή στην Άνδρο,από την ίδρυσή του.

Από το 1985 μέχρι το 1994 εργάστηκε στο Δεύτερο Πρόγραμμα της ΕΡΑ ως παραγωγός μουσικών εκπομπών με επίκεντρο το Ελληνικό έντεχνο και αστικό τραγούδι της περιόδου 1890-1950,πάνω στο οποίο έχει εκπονήσει αδημοσίευτη μελέτη

Από το 1994 μέχρι τις 11-06-2013 εργάστηκε στο Τρίτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ ως παραγωγός μουσικών εκπομπών έρευνας και μουσικής,ιστορικής και φιλολογικής τεκμηρίωσης.Στο διάστημα αυτό,κατόπιν επισταμένης έρευνας στο Αρχείο της Ελληνικής Ραδιοφωνίας,ανακάλυψε και ταυτοποίησε άγνωστες ηχογραφήσεις της περιόδου 1954-1980 οι οποίες αποτέλεσαν το υλικό ενός κύκλου 180 εκπομπών με το γενικό τίτλο "ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΗΧΟ ΤΩΝ ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ…"

Μέχρι τον Ιούνιο του 2013 παρουσίασε επίσης τις εξής σειρές εκπομπών :

-ΜΟΥΣΙΚΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΙΣΤΟΡΙΑΣ
120 εκπομπές με θέμα την μουσική αποτύπωση γεγονότων της παγκόσμιας ιστορίας από τον ύστερο μεσαίωνα μέχρι τον 20ο αι.

-ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΦΙΛΟΦΡΟΝΗΣΕΙΣ
 60 εκπομπές με θέμα τις σχέσεις και τις αλληλεπιδράσεις συνθετών μέσα από τις μουσικές αφιερώσεις που αντάλλαξαν.

-Η ΑΝΤΑΝΑΚΛΑΣΗ ΤΩΝ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΣΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ
 60 εκπομπές με μουσικά έργα εμπνευσμενα από τη ζωγραφική,τη γλυπτική,
τη χαρακτική,τις νωπογραφίες και άλλες μορφές εικαστικής δημιουργίας των 10 τελευταίων αιώνων.

-ΑΛΟΓΩΝ ΟΝΤΩΝ ΕΓΚΩΜΙΑ
50 εκπομπές με θέμα τα μουσικά και λογοτεχνικα έργα που ενέπνευσαν τα πλάσματα της γής,του αέρα και της θάλασσας,καθώς και οι συμβολισμοί τους στην παγκόσμια μυθολογία και στη λαογραφία. 

-ΕΚΤΟΣ ΔΙΔΑΚΤΕΑΣ ΥΛΗΣ
282 εκπομπές με θέμα τα άγνωστα έργα γνωστών συνθετών,αλλα και τους συνθέτες που δεν έγιναν γνωστοί στο ευρύτερο κοινό.

-MOYΣΙΚΗ ΤΟΠΙΟΓΡΑΦΙΑ
127 εκπομπές με θέμα τις εντυπώσεις τα βιώματα και τις αναμνήσεις συνθετών από οικείους και ξένους τόπους,ως συντεταγμένες μιας μουσικής χαρτογράφησης του κόσμου.

-ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟ ΜΥΘΟ ΚΑΙ ΣΤΗ ΦΑΝΤΑΣΙΑ
52 εκπομπές με θέμα την υπερφυσική διάσταση του κόσμου σε μουσικά έργα εμπνευσμένα από τους λαϊκούς θρύλους, τις εθνικές μυθολογίες,τη ρομαντική λογοτεχνία και τη λογοτεχνία του φανταστικού.

-ΑΠΟ ΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΟΥΣ ΜΑΘΑΙΝΩ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ
50 εκπομπές με θέμα τους έρωτες,τις φιλίες,τις αντιζηλίες,τις καλλιτεχνικές συνεργασίες,τις σχέσεις μαθητείας και τις άγνωστες προσωπικές ιστορίες που αποκαλύπτουν τα έργα και οι εκτελέσεις διάσημων συνθετών και ερμηνευτών.

Εχει παρουσιάσει επίσης πολλά ειδικά και επετειακά αφιερώματα
- 200 χρόνια από τη γέννηση του Χάνς Κρίστιαν Άντερσεν,
- Η μουσική πρόσληψη του "Δον Κιχώτη" από τον 16ο μέχρι τον 20ο αι,
- Εργοβιογραφία Μάνου Χατζιδάκι,
- Το Ολυμπιακό Ιδεώδες στη Μουσική
- κ.α.